Aktualno

Projekti

Revije

Društvo

Navodila za pripravo in pošiljanje besedil

Vsaka literarna ali neliterarna revija ima svoje standarde za sprejem besedil. Tudi Vsesledje in Supernova jih imata in ti so precej osnovni.

Mnoge revije imajo natančno določijo obliko prejetih besedil in večkrat stoji zraven opozorilo, da neupoštevanje teh pravil vodi v koš za digitalne odpadke.

Zavedamo se, da mnogi niso vešči pisanja z računalnikom, zato smo zadovoljni z osnovnim minimumom, ki še omogoča znosno delo s prejetimi besedili. Kljub vsemu pa je nekje potrebno potegniti ločnico, saj v uredništva (predvsem Vsesledje) dobimo čuda različnih oblikovalskih "podvigov". S to delavnico oljašate pripravo besedil sebi in uredništvom. Ne bojte se, ne gre za atomsko fiziko.

Higienski minimum za pošiljanje besedil:

Priprava besedila za pošiljanje

Ker smo dobre duše, imate tu nekaj kratkih delavnic, kako z najmanj muke pripraviti besedilo za objavo v naših publikacijah.

PDF: Higienski minimum za vsakogar

Video: Higienski minimum za vsakogar

Video vam prikazuje najpreprostejšo pot do besedila, ki ustreza higienskemu minimumu.

Jezikovna orodja

V paket priprave sodi tudi delavnica o jezikovnih orodjih v Wordu. V današnjem času je Microsoft Word, kot del paketa Microsoft Office, zelo poceni, za šolajočo mladino v nekaterih primerih celo zastonj (zanje in družinske člane). Na videu je prikaz uporabe jezikovnih orodij za Word. Veliko težavam ob znatnem prihranku časa in živcev, da vam lasje ne bodo prehitro posiveli, se lahko izognete z uporabo v Word vgrajenimi orodji. Prikazana je uporaba tudi nekaterih pomembnih spletnih virov.  Ta orodja so preprosta ...