Snežana Brumec

Snežana Brumec je naša sveža članica. Njen prvenec je izredno zanimiva potopisna knjiga, kjer govori o znameniti romarski poti Camino.

Sama pove o sebi:

Spomladi, v aprilu 2016, sva se s sestrično Marjano odpravili na Camino, špansko romarsko pot. V mesecu dni sva prehodili vseh 883 kilometrov, z vzhoda na zahod, iz Saint-Jean-Pied-de-Porta v Franciji do konca sveta, Fisterre v Španiji. Spoznali sva vrsto romarjev iz drugih držav Evrope, ZDA in Avstralije.
Spoznali sva njihove zgodbe, zgodbo Italijana Adrianna, Američana Thomasa, Švicarja Fabiana, trpljenje Italijana Giovannija in zgrešeno iskanje mladosti Angleža Davida. Ganila naju je zgodba domačina, Španca Victorja, Korejca Yanga in Nemke Eve, ki je skupaj s triletnim sinom romala na Caminu.
Spoznali sva zgodbe romarjev iz preteklih časov. In spoznali sva čudovito pokrajino, ki naju je navduševala ob poti.
Ugotovili sva, da se vsi prebijamo skozi življenje po svojih najboljših močeh. Da iščemo neko notranje ravnovesje, srečo. Da so naše zgodbe podobne, prepletene. Da smo vsi eno, da je ljubezen v vseh nas. Da je življenje tudi trpljenje.V prvi vrsti pa je velik blagoslov. Prehojeno sem zapisala v mojem prvencu z naslovom Camino.

Camino je čudovit zapis o znameniti romarski poti

IKnjigo lahko naročite na njen e-mail: snezana[pika]brumec(AT)gmail(pika)com

Bibliografija

  • Camino (ISBN 978-961-283-750-1)
  • Zaupanje (Spirala. ISSN 2463-8013. - Letn. 2, št. 2 (2016), str. 19-21)