Društvo

Aktualno

Knjižni sejem

Knjigarna:

Revije

Maja M. Taron (Maja Mlakar)

Kratek življenjepis:

Rojena sem bila leta 1965 v Ljubljani, kjer sem tudi uspešno zaključila svojo pot izobraževanja na Pedagoški fakulteti. Dve desetletji sem poučevala in preživela veliko zanimivih uric v prijetni družbi otrok. Potem pa je nastopilo novo obdobje mojega življenja: selitev na drugi konec Slovenije, velika družina, brezposelnost,..

Veliko, res ogromno se je dogajalo... morda nekoč napišem tudi to zgodbo.

V mesecu septembru 2017 je izšla moja prva knjiga Taronska skrivnost, ki je nekakšen uvod v naslednje skrivnosti, ki se že rojevajo.

Odprla sem svoja notranja vrata in vstopile so zgodbe, pravljice, domišljijski liki, ki so vsa ta leta nestrpno čakali, da jih opazim in prisluhnem. Velikokrat prej sem jih samo bežno opazila… ni bil še pravi trenutek. Sedaj pa so tu in se želijo predstaviti vsemu svetu! Ker svet potrebuje pravljice, ki prinesejo svetlobo in tolažbo tudi v strta srca in zdravijo žalostne poglede otrok in odraslih. Ker je moje temeljno sporočilo, ki ga želim pokloniti svetu zelo enostavno, a vseeno pomembno: življenje je lepo, življenje je pravljica. Toliko dobrega nas obkroža, toliko lepega vsak dan prejmemo- samo odprimo oči in svoje srce dobroti, lepoti, svetlobi in najpomembnejše- DOMIŠLIJI.

Naslovnica njenega prvenca - avtor ilustracije je priznani ilustrator Mark Jordan

Avtorica o svojem prvencu:

Taronska skrivnost je mladinski roman, napeta zgodba polna akcije, fantazijskih odkritij in nepredvidljivih razpletov.
Samo v uvodu se dotakne zgodovinskega obdobja daleč nazaj v preteklosti, vendar hitro preskoči v današnji čas. Dogaja se na odmaknjenem podeželju, kjer prijatelja Peter in Luka končujeta osnovno šolo. Veliko težav z odnosi v šoli in s težko finančno situacijo doma preseka nenaden dogodek, ko po naključju najdeta »zaklad«. Začnejo se odvijati neverjetni dogodki in odkritja, ki dosežejo vrhunec v Ameriki. Njuno življenje se spremeni v srečno pravljico. In to je šele začetek, uvod v neznane skrivnosti naše zgodovine, taronske skrivnosti.