Aktualno

Sodelujoči

Društvo

Revije

Lara Arh

Po izobrazbi sem grafična oblikovalka, DTP tehnik in inženirka multimedije. Spretnost očetovih rok je vplivala na to izbiro, čeprav me že od petega leta mika pisateljevanje. Le-to je ostalo moja prva in vsekakor največja ljubezen. V prostem času se ukvarjam s slikarstvom, ilustriranjem in pisateljevanjem. ​

Na področju tiskovin sem aktivna od 1989 leta, na področju spleta od leta 1998.

Larva Tarot

Karte za samoevalvacijo z navodili v treh jezikih (EN, ITA, SLO)

Lar(v)a tarot sestavlja 27 (3x3x3) posebnih ročno izrisanih unikatnih kart

Simbolni svet besed in podob (pot v samorefleksijo in introspekcijo)

Ženska potrebuje orodje za zdravo samoevalvacijo.

Kot vzornica se je prisiljena vedno znova s seboj soočati, se na novo odkrivati in najti potrebno energijo za premostitev odsluženih nefunkcionalnih vzorcev. Njena nrav je usmerjena v skrb za potomstvo tudi takrat, ko potomstva nima, kar nakazuje na zdrav naravni ohranitveni gon.

Navkljub temu se mora otresti pretirane odgovornosti in konstruiranih sebstev*, ki niso njena last.

Moška in ženska vloga

Medtem, ko je moška vzgoja usmerjena v krepitev moči, inventivnosti in individualnosti, se žensko vztrajno usmerja v razvoj empatije in sočutja. Pričakovana ustrežljivost in skrb za okolico preko njenih zmožnosti, žensko postavljata na stranski tir, kar pogosto vodi v podrejenost, zagrenjenost, bolehnost in strogost do sebe. Negativni zaobjeti ponotranjeni vzorci sprožajo pripadajoče posledice, ki vodijo v reprodukcijo omejujočih sistemov. Ne vzpodbujajmo patriarhalnih zubljev, ki po nepotrebnem zaznamujejo našo zgodovino.

Pričnimo negovati našo sekularno (družbeno, religiozno in politično) skrhano samopodobo. Ženska je zrcalo sveta.

Lar(v)a tarot si želi zaživeti ob ženski za žensko ter  vzpodbuditi njeno slo po dostojnem, enakopravnem, kreativnem in produktivnem, uspešnem življenju.

Na kratko o projektu

Pogosto se šalim, da je moje življenje večno trajajoč projekt. Buren, nadvse ustvarjalen in vzročno produktiven. Star italijanski pregovor “Non tutti i mali vengono per nuocere*“razkriva univerzalno resnico. Je moj zaščitnik in večni prijatelj. Vsaka izkušnja zaseda specifično zgodbo, ki sčasoma zacveti v mamljivo vrtnico unikatnih pomenov. Izkušnje in opazovano se pretvarjajo v prispodobe; ko me preveč tiščijo, jim poklonim lice. Beseda jih potlej imenuje.

...

* Ni nujno, da slabo oškoduje. (Vsako slabo je za nekaj dobro.)

Lar(v)a tarot je zasnovan na lastni unikatni izkušnji s svetom

Karte so moj odgovor izkušnji, ki sme biti in ostati le osebna in moja. Prepričana pa sem, da navkljub temu ponuja odlično izhodišče in priložnost za samorefleksijo in delo na sebi. Lar(v)a tarot si želi zaživeti ob ženski za žensko ter vzpodbuditi njeno slo po dostojnem, enakopravnem, kreativnem in produktivnem, uspešnem življenju. S polnimi pljuči zaživimo šele takrat, ko ničesar ne obžalujemo.

Zgodba o polžku

Popotovanje drobnega polža, ki zagotovo ne bo očaralo le najmlajših.

Slikanica nam predstavi popotovanje drobnega polžka, ki se odpravi v svet, da bi našel sebe.

Trdo vezana knjižica z atraktivno, pisano ilustracijo, je namenjena otrokom od 5 - 9. leta starosti.

Knjižica je zagotovo nepozabno darilo za najmlajše, obenem pa idealni pripomoček za medgeneracijsko interakcijo ter srčno usmerjanje najmlajših v prostrani svet.

Bibliografija:

V samozaložbi sem izdala sledeča dela:

Ostale objave:

Moji kontaktni podatki:

Dražilniki

Zgodba o polžku

Larva Tarot