Aktualno

Sodelujoči

Društvo

Revije

Klementina Sambolič

Rojena sem l.1977 v Žalcu na Savinjskem. Že v I.Osnovni šoli Žalec, ki sem jo obiskovala, sem začutila, da me 'mami vonj po kulturi,' zato sem se udejstvovala na različnih kulturno-umetniških področjih, tako v šoli, kot izven. To so opazili tudi drugi, saj sem ob koncu osnovnega šolanja prejela knjižno nagrado za večletno delo na kulturnem področju.

Prve pesmi sem napisala nekaj let kasneje, kot gimnazijka jezikovnega oddelka I. Gimnazije v Celju. Ker je moj notranji svet vedno bil bogat, sem kot študentka Pedagoške fakultete v Mariboru, poeziji priključila še pisanje kratkih zgodb v obliki črtic, za katere sem črpala navdih iz svojega življenja, pa tudi domišljijskega sveta. Da je moj najljubši "pisateljski stol," za pisanje poezije bil na vlaku, ki je drvel mimo zelene pokrajine iz Celja v moje študijsko mesto Maribor, je sedaj že skoraj mit. Kot študentka sem nekaj malega objavljala v revijah Novi obrazi in Litera, ter priredila tudi svoj prvi literarni večer v Mariborski Pekarni. Ob prvi zaposlitvi sem imela svoj drugi samostojni literarni večer kar v kraju svoje zaposlitve, l.2003 v knjižnici Radeče. Še isto leto sem se kot takrat Celjanka, vključila v takrat pravkar nastalo Celjsko literarno društvo. Nato sem se odpravila v Ljubljano, na študij socialnega dela, ter kasneje še podiplomski študij zakonske in družinske terapije. Ljubljana je l. 2007 postala tudi moj drugi dom. Žal pa je temu sledilo zelo neustvarjalno desetletje na področju pisanja, saj sem se pretežno posvečala svojim študijem in strokovnemu delu, ter delovanjem v svojih društvih. Zadnje usposabljanje, ki sem ga uspešno osvojila v lanskem, 2019 letu, je bil študij supervizije na Fakulteti za socialno delo, ki mu je sledila podelitev licence Socialne zbornice za supervizorja na področju socialnega varstva.

Po desetletnem sušnem obdobju, pa sem se pred dvema letoma in pol (2018), končno vrnila k literarnemu ustvarjanju in se v njem tudi nekoliko bolj resno sprejela. Tako sem v 2018, sočasno pisala poezijo za pesniško zbirko Prerojena, ki je izšla še isto leto, (dec. 2018), ter moj prvi, avtobiografski, roman Na polju svobode, ki je izšel le pol leta za Prerojeno in sicer spomladi 2019. Slabo leto za mojo prvo pesniško zbirko sem v novembru 2019 izdala že svojo drugo pesniško zbirko, ki sem jo naslovila: V neskončnost-Infinity. Sedaj pa pa sem tik pred izidom svoje 3. pesniške zbirke: Očarana, ki jo že čakajo ogreti tiskarniški stroji. Lahko rečem, da sem na prihajajočo zbirko še posebej ponosna! Saj sem jo v želji, da književna stroka nastavi strokovno zrcalo moji poeziji, za literarno recenzijo zaprosila literarnega kritika.

Moja dejavnost na literarnem področju:

Izdane knjige:

Objave v literarnih revijah: Novi Obrazi, Litera, Hotenja, Vsesledje.

Samostojni literarni večeri in dogodki:

Sodelovanje na predstavitvah:

O njenih pisateljskih projektih preberite na:

Seveda ji lahko pošljete pismonošnega e-goloba:

Na koncu tunela je luč

Na 160 straneh se prepletata avtoričin dnevnik in članki iz enoletnega obdobja pandemije koronavirusa, od njenega začetka dalje. V dnevniku avtorica opisuje svoj pogled na dogajanje, ter družbene razmere v tem negotovem času pojava Covida 19. V člankih pa bralce spodbuja k družbeni ozaveščenosti, solidarnosti, ter skrbi zase v času mnogih stisk in izzivov, ki jih pandemija prinaša.  V to preplete tudi nekatere segmente iz osebnega doživljanja in življenja v tem času, vse skupaj pa začini z zanjo prepoznavnim ciničnim slogom, kar sicer nadvse resnim dogodkom in  dogajanju, daje humorno noto.

Dražilnik Na koncu tunela je luč

Očarana

Naslovnica še sveže pensiške zbirke Očarana