Aktualno

Sodelujoči

Društvo

Revije

Andrej Ivanuša (*1958, Maribor), član RC Maribor - Park

Svojo poklicno pot sem pričel kot gradbeni inženir. A so me kmalu zasvojili računalniki. Pričel sem kot programer v programskem jeziku COBOL na računalniku Digital VAX. S prihodom osebnih računalnikov pa sem se zapisal temu področju računalništva.

Sem samostojni podjetnik. Najprej sem usposabljal uporabnike za delo z Microsoftovimi programi in programiral z Accesom. Nato sem ustvarjal internetne strani. Zdaj sem založnik esejistične in leposlovne literature. Oblikujem knjige in drugo gradivo.

V letu 2017 sem skupaj s svojim sinom in njegovim prijateljem v Mariboru odprl trgovino Karakondžula, kjer je mogoče dobiti različne namizne igre (Magic, Yu-Gi-Oh). V trgovini je tudi igralnica in delavnica igralnih figur za igro Warhammer. Prav tako je tukaj knjigarnica in bralnica, kjer je mogoče dobiti predvsem spekulativno literaturo (znanstvena fantastika, fantazija).

Ob tem sem še pisatelj, esejist, urednik, novinar, filatelist, ljubiteljski fotograf, predsednik Društva ustvarjalcev spekulativnih umetnosti ZVEZDNI PRAH ter urednik in oblikovalec fanzina za fantazijo, znanstveno fantastiko in horor ter svet Drugotnosti JAŠUBEG EN JERED – NOVICE IZ DRUGOTNOSTI (ISSN 1855-6434).

Kot pisatelj sem napisal in izdal osem knjig: otroški fantazijski roman Čudovita potovanja zajca Rona v štirih knjigah, dva znanstveno fantastična romana Rheia in Svetodrev, epsko mitološko pesnitev Vilindar in kratke fantazijske zgodbe zbrane v knjigi Na robu sveta. Nekatere so bile izdane tudi v angleškem, hrvaškem in srbskem jeziku. Napisal sem še tri priročnike: Čar filatelije, Kaj moram vedeti o osebnem računalniku in Pravila za igro s kartami remi (rummy). Moji prispevki so objavljeni v mnogih revijah in časopisih kakor tudi na spletnih portalih.

Za svoje delo na literarnem področju sem prejel naslednje nagrade:

Več o meni na moji internetni strani www.andros.si

Zadnje tri knjige, izdane leta 2021

Andreju lahko pošljete tudi e-goloba pismonošo:

Dražilnik zadnje knjige, zbirke kratkih zgodb Na robu sveta