Aktualno

Projekti

Revije

Društvo

Sekcije celjskega literarnega društva

V Celjskem literarnem društvu deluje več sekcij, ki pokrivajo specifično področje književnosti in lepe besede (leposlovja).

Sekcije društva:

Stran je še v izdelavi, zato pričakujte dodatne vsebine in informacije.

Sekcija za spekulativno fikcijo

Sekcija se ukvarja s popularizacijo in ustvarjanjem pri nas zapostavljene fantazijske književnosti. Osrednja os delovanja je spletni portal http://www.znanstvena-fantastika.si, ki ga ureja Ivan Šokić, pomočnik urednika Supernove.

Gledališka sekcija

Gledališka sekcija je bila ustanovljena 2013 in se ukvarja z uprizarjanjem dramskih besedil. Predvsem gre za skeče in igre Amalije Jelke Škrobar iz njene knjige Smeh na odru. Sekcija občasno priredi tudi kakšno drugo dramsko delo članov Celjskega literarnega društva.

Če vas veseli soustvarjati gledališka dela, ste dobrodošli.

Sekcija Mlada literatura

Na dveh celjskih osnovnih šolah smo v šolskem letu 2017/18 začeli s projektom Mlada literatura. Za zadnjo triado osnovne šole smo pripravili celovite delavnice pisanja proze.

Zaradi učinkovite organizacije se udeleženke in udeleženci delavnic včlanijo v društvo, ki je za ta namen ustanovilo sekcijo Mlada literatura. V okviru sekcije se lahko člani in članice udeleževali različnih literarnih prireditev, namenjenih mladim.

V okviru projekta je nastal temeljni priročnik za pisanje proze - Mlada literatura.

Več o tem

Založniška sekcija

Založniška sekcija se ukvarja z založništvom latsnih literarnih del in zlasti s podporo našemu članstvu.

Članstvu CLD sekcija nudi sledeče usluge:

Več članic in članov društva je zaupalo pripravo knjige Založniški sekciji.

Usluge sekcije so brezplačne za člane društva s plačano članarino (izjema so člani, ki so opravičeni plačila članarine - brezposleni, dijaki in študenti).

Imate vprašanje v zvezi z založniškimi storitvami? Pošljite tega modrega goloba pismonošo: